Bliznakinje iz Tuzle predstavljaju BiH na najvećoj olimpijadi naučnih projekata “iSWEEP” u Americi
April 27, 2016
BOSEPO 2017: Rezultati finalista
February 19, 2017
Show all

Predstavljamo: BOSEPO 2017

Pripreme za osmo po redu BOSEPO takmičenje su pri kraju. U proteklim danima prijavljen je veliki broj projekata naših učenika, a sada je na našem vrijednom žiriju da iste pregleda, ocijeni i odobri one koji će biti predstavljeni na finalnoj ceremoniji u Sarajevu.
Ove godine učenici su radili projekte u sklopu sljedećih tema: Energija, Okoliš, Inženjering, Kratki film i Umjetnost. Pored navedenih kategorija, učenici osnovnih škola će imati priliku takmičiti se u Junior kategoriji.
Planirano je da se ceremonija otvaranja osmog po redu BOSEPO takmičenja održi 24. februara tekuće godine, a istoj će pored velikog broja učenika, njihovih mentora, prisustvovati i značajan broj uspješnih pojedinaca i predstavnika vladinih i nevladinih organizacija.
Iskreno se nadamo da će ovogodišnji BOSEPO biti uspješan jednako kao i oni održani prethodnih godina, te da će učenici naših škola, koji pobijede na ovom takmičenju, imati priliku uzeti učešće i osvojiti vrijedne nagrade na međunarodnim takmičenjima iz različitih oblasti.