Finalna lista projekata iz kategorije “Short movie”
February 23, 2016
Predstavljamo: BOSEPO 2017
February 16, 2017
Show all

Uspješno završena 7.BOSEPO olimpijada

Bosna Sema obrazovne institucije u Bosni i Hercegovini, sedmu godinu za redom su bili domaćini naučnoj olimpijadi BOSEPO koja za cilj ima kod srednjoškolaca probuditi interes za inovativnost i društveni angažman u zajednicama u kojima žive.

Nakon tradicionalnog svečanog zatvaranja, roditelji, učesnici i posjetitelji su imali priliku da svjedoče podjeli bronzanih, srebrnih i zlatnih medalja. Kao što je i prethodno spominjano, na sedmoj BOSEPO Olimpijadi učesnici su imali priliku da svoje znanje i inovativnost pokažu kroz jednu od pet kategorija: energija, okoliš, inžinjering, kratki film i juniori.

Slijedeće statistike govore koliko su se naši učenici potrudili te koliko su pokazali svog znanja i inovativnosti. U kategoriji Energija dodijeljene su 3 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih medalja, a u kategoriji Okoliš 6 zlatnih, 8 srebrnih te 10 bronzanih medalja. U kategoriji Inžinjering dodijeljene su 4 zlatne, 6 srebrnih i 8 bronzanih medalja. U novoj kategoriji koja je uvedena tek ove godine, Kratki Film, dodijeljene su 3 zlatne, 5 srebrenih te 7 bronzanih medalja. I na kraju, naši juniori se mogu pohvaliti sa 3 zlatne, 5 srebrnih i 6 bronzanih medalja.