Finalna lista učesnika na 5 BOSEPO olimpijadi
February 9, 2014
Donec tempus urna risus
May 2, 2014
Show all

Završena 5. BOSEPO naucna olimpijada

Na Olimpijadi su predstavljena 103 projekta iz četiri kategorije: energija, okoliš, inžinjering i IT. Na olimpijadi je učestvovalo oko 200 ucenika  i 30 sudija/ocjenjivača projekata. Iz kategorije Energija prijavljeno je 28 projekata, Okoliša 48 te Inžinjeringa i IT tehnologija 27 projekata. Olimpijada se održala u prostorijama Sarajevo koledža. I ove godine olimpijada je pokazala koliko je broj zainteresiranih za nauku i istraživanje i kako i na koji način učiniti svijte boljim za čovjeka. Moramo napomenuti da su sudije imale pune ruka posla, jer je konkurencija bila jaka. Teško je izdvojiti nekoga ili neki projekat, jer su zaista svi se takmičari potrudili i napravili idealne projekte. Medjutim, na kraju bodovi su odlučili i kazali ko je najbolji iz svake kategorije.

Kategorija inžinjering i IT tehnologija osvojili su zlatne medalje i specijalne nagrade”Stipendija Burch univerziteta”: Haris Botić, Džanan Ganić i İhsan Işık
Kategorija okoliš zlato i specijalne nagrade “Stipendija Burch univerziteta”: Amar Čorbo, Haris Brkić, Amer Ghadban i Mirza Begović.
Kategorija energija osvojili su zlatne medalje i specijalne nagrade “Stipendija Burch univerziteta”: Anela Arifi i Ilda Ismaili.

Još jednom se zahvaljujemo svim učesnicima 5. BOSEPO Olimpijade, na njihovom velikom doprinosu i podršci, želimo im da sa svojim projektima osvoje što više zlatnih medalja u svijetu. Također, zahvaljujemo se našim sponzorima : Burch univerzitet, grupacija “HIFA petrol” Tešanj, Yavuz kompani, mesna industrija “Ovako” , turistička agencija “Fidan”  i mesna industrija “Semić-Visoko”,  bez kojih bi bilo teško realizirati ovaj događaj.

U prilogu možete pogledati TV prilog:

https://www.youtube.com/watch?v=5IrJXSHl8RQ